Vinterflört, eller va?

Jag, Emil och Julian från klassen satt häromdagen och pratade om allt möjligt. När jag sa ordet "vinterflört" så började de skratta och sa att det fanns inget som hette så utan att det fanns sommarflört, men är det så att vinterflört inte existerar?

Jag vet att det skiljer från person till person, det gör det alltid i alla ämnen men att vilja mysa på hösten/vintern är väl mer populär än vår/sommar? Jo visst strandpromenader på kvällen i all ära men när det är sommar så är man hellre ute med kompisar och badar, festar osv?

När dagarna blir kortare och luften kallare så vill man nog sitta hemma under en filt och kolla på en film med någon man tycker om eller hur? Inte många som sitter själva när det är sånt mysväder. Jag gör det dock, efter mina erfarenheter så har jag kommit fram till att det finns så många viktigare saker än att ha ett förhållande som förr eller senare kommer ändå ta slut.

För att sammanfatta, från och med nu så finns det något som heter vinterflört, en snygg mysig person man vill tillbringa sina hemmakvällar med under kalla halvåret, så det så.

Bjuder på fina höstbilden jag tog i fredags efter skolan, TREVLIGT HÖSTLOV ALLESAMMANS!!
Pusshej!


Populärvetenskaplig dag på Linköpings universitet.

Igår var det popdagen på universitetet där vi skulle sitta och lyssna på olika föreläsningar om naturvetenskap, teknik, beteende mm. Vi skulle gå på sju föreläsningar, man hade möjligheten att gå på åtta men den sista om dynamiska krafter sa några i klassen att den var sämst så gick hem i stället.
VET NI VAD JAG SÅG?! Träffade Maria och någon mer från Vetlanda!!! Det var alltså två år sedan, juni 2010 när jag träffade henne sist. Det var verkligen jättefint att ta igen dem åren och vi kom fram att det var lång tid men ändå inte, tiden går sjukt fort!

Den mest intressanta föreläsningen handlade om empati. Föreläsaren var Chato Rasoal och han var sjukt bra! Han berättade att världen skulle bli så mycket bättre om vi hade empati och han förklarade vad empati var, eller i alla fall hur människor ser på empati och man ska tänka in sig i den andras situation, prata med varandra, förstå osv annars får vi konflikter vilket leder till krig och annat lidande. 10/10!
Dem övriga föreläsningarna var halvbra.

Besök Marias och Eminas blogg, två underbara, fina tjejer från Vetlanda, jättebra! www.eminaochmaria.blogg.se

På kvällen så var det Champions League och mitt älskade Olympiakos gjorde en kanonmatch! På defensivt och offensivt, två skott på mål och dessa gick in! Underbar vinst! Härlig bild!


Ojojoj händelserik vecka 42.

Länge sedan jag var här inne så vi backar till förra måndagen och kör lite update, håll i er!
Måndag: Då hade jag temadag på förmiddagen och skulle vi bygga en grävskopa utav träbitar, tråd och mjölkpaket för att sedan använda den för att gräva upp godis. På eftermiddagen åkte vi till Norrköping för att besöka arbetets museum och man fick se hur designen och produkterna utvecklades mellan 1930-1970, musik, rummen osv. Mycket intressant tyckte jag! När jag kom hem var jag helt slut så sängen kallade direkt.

Tisdag: Lång dag i skolan. Avslutade med psykologi där vi kollade på en film på heter Temple Grandin och den är så sjuuuukt bra! Rekommenderas starkt! När jag kom hem så väntade plugg och se Tyskland-Sverige där Sverige gjorde en historisk återhämtning när man gjorde fyra mål på 36' mot Tyskland på bortamötet efter att man legat under med 4-0 (3-0 i halvtid) mycket starkt och det är i såna lägen man sticker ut hakan och säger att man är svensk! Heja!

Onsdag: Ni får ursäkta mig men mitt minne har bestämt sig att inte lagra något från onsdagen så kan inte komma på något jag gjorde då haha.. Pluggade något möjligtvis :)

Torsdag: Vi kollade klart filmen från tisdags på psykologin och gjorde en mind-map om den för att komma ihåg hur den var till provet jag ska skriva imorgon. Återigen, kolla på den! På kvällen hade vi ungdomsledarmöte med HBK och jag sitter numera med i styrelsen, spännande! På mötet gick vi igenom HBK-cupen som är i slutet av november, hur läget är i lagen och om nästa år.

Fredag: Hade matteprov och kan inte säga att det kändes toppen. Hade ont om tid och fick hoppa över tre uppgifter. När jag kom hem så hade jag fått FIFA13!! Vann den på en tävling och det ledde till att jag inte rörde mig från tv:n från fem till halv två på natten!

Helgen spenderades med mitt älskade FIFA haha är ju helt beroende känner jag!

Bilder från temadagen och min nya älskling!


Avslutningen av säsongen blev mycket lyckad!

Har haft lite fullt upp under dagen så kommer en lite sen(bättre än aldrig right?) uppdatering om gårdagen. Vi var som sagt på the champs, en jättetrevlig sportbar i stan. Klockan blev 18:00 och dem flesta var där då, vi började med att köra en tävling, 13 frågor om laget/fotbollen. Gick inte så bra för mig så vi går inte in i det, kan säga att jag och Martin fick 5 rätt, ettan fick 10!

Kvällen fortsatte med att vi åt hamburgartallrik och kollade på elitserien där LHC (såklart) slog Timrå med 1-3 på bortaplan. Efter det fick vi underhålla oss själva med att köra rundpingis. Coachen var överlägsen oss alla (röd skjorta på bilden nedan).

Vid halv elva gick jag, Olle, Jonte, Hjalmar, Jerry och Simon hem till Simon och lirade FIFA13 och hade det mysigt, efter att jag slagit Jerry med 3-0 efter 60' så gick vi till McDonalds och där träffade jag Filip, Rade och Bejan, bästa grabbarna! Där lugnade det sig lite och vi kände oss lite sega så jag och Jerry tog bussen hem och var hemma klockan 1, åt en kebabrulle innan jag slocknade i min sköna säng!

Söndagen har spenderats hemma, gjort fint i bakgården och spelat massor av Black Ops. Läggdags snart för att imorgon vakna pigg till temadagen där bl a ska vi åka till Norrköping, håll utkik!


Justin Bieber - Beauty And A Beat ft. Nicki Minaj

Har ni hört Justin Biebers allra senaste låt? En dag gammal!
Jag tyckte att den var bra och med en skön beat i den, lyssna nedan!
 

Tagga helg!

Nu är det helg! Imorgon är det lagfest, på morgonen ska vi städa vallen lite för att sedan på kvällen åka till The Champs (sportbar) och äta, dricka, prata, titta på fotboll, dela ut priser med mera. Ska nog bli en kul dag med grabbarna! Här är tre låtar som jag lyssnat på i flera dagar nu, njut!

 

 

Khaled - C'Est La Vie

 

Delia - Wuella Wuella

 

3BallMTY - Inténtalo ft. El Bebeto, América Sierra


3 poäng!

Sverige har under kvällen spelat sin andra match i kvalet till VM 2014 i Brasilien. Hamrén och Zlatan sa inför matchen att 3 poäng var målet, och citerar Z: "om målet kommer i första eller sista minuten spelar det ingen roll" och det var det som hände.
 
Alla som såg matchen märkte att Sverige var inte lika bra som när man är bra men det är så det är och det finns mycket vi kan skylla på, Sverige har ju aldrig spelat en tävlingsmatch på konstgräs och det blåste mycket. Visst blev vi alla oroliga när Färöarna gjorde 1-0 men när vi kvitterar bara några minuter senare via inhopparen Kaceniklic (som dessutom gjorde första tävlingsmatchen med den blågula tröjan)  så kändes det som att vi äntligen kommit in i matchen och att andra målet skulle komma och det gjorde den, vem annars om inte Z då?!

Vinsten är ett faktum och dagens uppdrag var att få med sig 3p, glömma matchen och ladda om inför superviktiga matchen mot Tyskland på tisdag, mycket tufft bortamöte mot en av världens bästa nationer.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på andra halvleken mellan Grekland och Bosnien, galen match!!
[länk till matchen, livestream]

10/10-2012

Idag slutade jag skolan 12:10.
Jag läser nu andra året i Teknikprogrammet med "Design och Produktutveckling" som inriktning på Berzeliusskolan. Jag har inte bestämt mig för vad jag vill bli men det här känns jätteintressant!

Ikväll ska vi ha sista utomhusträningen med barnen och efter träningen ska jag åka och döma en P99 match. Haha ja, jag är domare också! Nu ska jag lira lite Black Ops på mitt PS3. Ha det bra! :)

Bilden är från när jag var domare i Småland, Vetlanda. För 3-4 år sedan

Religion, vad är det?

Religion har blivit ett stort ämne i dagens Sverige. Många människor koncentrerar sig, tyvärr, mer på andras tro än sin egen. Många människor hatar andra religioner, hatar andra människor som har en viss religion. Många människor tror på en eller flera Gud/gudar. Många människor tror inte på något alls men vad är "religion" egentligen?

Enligt mig så är religion något personligt, något man kan vända sig till när man mår dåligt, något man kan tacka när man mår bra. I mitt fall så är jag kristen. Nej jag går inte till kyrkan varje söndag och nej jag ber inte varje dag men känslan att jag har någon vid min sida oavsett vad är en trygghetsfaktor för mig. Ni som inte kan föreställa er något sånt tänk så här: en påhittad kompis. Den perfekta kompisen, som aldrig sviker, som aldrig ljuger, som aldrig sårar, som alltid finns där, som alltid hjälper till, som alltid vill ha ditt bästa. För mig är det Gud.

Religionen ska man bära inom sig, jag tycker inte att världen hade varit en bättre värld om religionen inte fanns, världen hade varit en bättre värld om det inte fanns människor som hatade andra människor pga religionen.

Religionen skadar inte så mycket som dem flesta tror. Dessa människor som hatar andra pga religionen, dessa människor som gör hatsidorna på facebook, dessa människor har nästan noll koll på religionens innebörd. Fine, ni tror inte på någon "påhittad skäggubbe som sitter på molnen" men ni behöver inte hata oss som tror? Menar så klart inte att alla ateister hatar men dem som gör det. Dessa människor som är kristna, muslimer, buddhister, hinduismer osv, dessa människor kan också hata, hata andra människor som tror på en annan religion än sin egen.

Jag tycker, för att världen ska bli bättre när det gäller religionen, att vi människor ska sluta skylla på religionerna för det är bara en ursäkt. Sluta hata andra människor pga deras tro. Detta ämnet kan bli oändligt stort men detta räcker för denna gången.
Tack och hej!


Tidig söndagsmorgon.

 
Larmet ringde redan 6:30 igår. Om jag orkade gå upp? Nej. Om jag ville? Nej. Om jag var tvungen? Ja. Eller tvungen och tvungen, jag kunde inte lämna barnen ensamma.

Vilka barn? tänker ni nu säkert så jag berättar det en gång för alla, jag är ledare. För Hemgårdarnas BK P03 men vi är knappast ett P03-lag. I skrivande stund har vi 6 st födda -03, 9 st födda -04, 1 född -05 och 2 födda -06 varav en av dem är tjej. Hon spelar med killar som är tre år äldre, snacka om att hon kommer bli grym om hon fortsätter?!

I alla fall, igår var det dags för cup i ett litet samhälle utanför Linköping, sk Malmslätt. Det roliga med cupen är att för första gången skulle vi spela 7-manna. Grejen var att på den planen vi spelade våra fyra matcher på så var det 9-mannamål. Mitt lag som jag leder tillsammans med Nergs och Anton är inte så storväxta så det blev tufft mot dem lite större, storleksmässigt, lagen men det gick ändå bra. Eftersom ÖFF (Östergötlands fotboll förbund) förbjuder resultatrapportering så får jag inte nämna några resultat men matcherna var jämna och vilket lag som helst kunde vinna. Nu var vi lite sega i början men det blev bättre och bättre. Av fyra matcher så slutade tre med förlust och en med vinst men resultaten spelar inte så stor roll för mig just nu när spelarna är så unga så det viktigaste var sammanhållningen, glädjen och spelet och jag ska inte ljuga, allt var inte perfekt men det blir bara bättre och bättre.

Dagens snyggaste var utan tvekan Amins volleyskott från halva planen som gick in via ribban, klockrent. Totala målskillnaden blev 9-12 vilket är godkänt för att aldrig ha spelat 7manna förr. Alla fick varsin medalj efter dagen för insatsen. Det var höstens sista matcher. På onsdag är det sista utomhus träningen innan ett uppehåll på tre veckor innan det blir dags att sätta igång med inomhusträningarna fr.o.m. lördag 3de november. 
 
 
Bilden är från gårdagen. Vi är dem orangea och nummer 7
(närmast på bilden) är Amin som gjorde snygga målet.
 

Tungt, mycket tungt...

Har inte varit på så bra humör tidigare men nu är det lite bättre..

I lördags var det ödesmatchen. Sista matchen för säsongen. Sturefors var motståndet och mycket stod på spel, för vår del i alla fall. Jag spelar för Örtomta GOIS och vi spelar div 5 (läs spelade..). Vi låg en poäng efter Finspång och vi skulle spela samtidigt. För att vi skulle hålla oss kvar i serien så var vi tvungna att vinna och samtidigt fick Finspång inte vinna. För att det skulle räcka med oavgjort för oss så skulle Finspång behöva förlora med 5+-0.

Matchen spelades på B-planen för A var för blöt. Inledningen var seg och vi var inte riktigt på vår nivå. Matchen gick fram och tillbaka till Sturefors tog ledningen i 38' men vi vaknar till och sätter en enorm press som resulterar till 1-1 redan två minuter senare, i 40'. En bit i andra så leder Finspång med 2-1 och vi var tvungna och gå framåt vilket ledde till att vi hade tre försvarare och det gav Sturefors stora ytor. Finspång gjorde då även 3-1 och 4-1 och vi hade två frilägen men Nicke kunde inte sätta dit dem så Sturefors gjorde 2-1 i 84' 3-1 i 88' och 4-1 i 90' (str.) så div 6 2013 var ett faktum. Domarinsatsen tänker jag inte ens kommentera, alldeles för pinsam. (woups, did it anyway).

Vi ska nu i stället ha en liten lagfest på lördag, hoppas den blir mer lyckad än matchen. Det var det om lördagen, nu glömmer jag bort det. Ha det!


Arsenal-Olympiacos 2012-10-03

Alla vet att min passion för grekiska fotbollslaget Olympiacos är enorm och ni som inte visste, vet nu.

När lottningen var slutförd av årets Champions League så såg jag det direkt. Arsenal-Olympiacos, tredje oktober tvåtusentolv. Jag skulle dit! Frågade Emil men han kunde inte så då sa jag till Simon och Jerry, som ville och kunde följa med.

Vi bokade flyg, från Skavsta till Gatwick(1,5h utanför London), matchbiljetter och hotell skulle Simon fixa senare. Flyg (280kr) matchbiljett (580kr).

Jag och Simon (född -90) är erfarna flygare och har varit lite runt om i världen. Jerry (född -93) hade aldrig flugit förr och det var något speciellt för honom, speciellt då han är Arsenal-fan. Grabbarna spelar i samma lag som mig och är två riktigt schyssta killar.

Tisdagen skulle vi sova hos Simon som bor med sin tjej i stan, vi kollade på fotboll och sedan nördade FIFA till 2-3 på morgonen. Klockan 11 skulle Simons farsa, (vår tränare) skjutsa oss.

Klockan är nu 15:35, onsdagen den 3 oktober, dagen jag längtat efter i över en månad. Vi var framme nu i Gatwick, London. Vi frågade om tåg/underground biljetter och en från flygplatsen hjälpte oss. Vi köpte en dygnsbiljett (140kr) och med den tog vi först tåget till Victoria sedan tunnelbanan till Finsbury Park. Där skulle vi leta efter hotellet. Simon hade fått en vägbeskrivning av en kvinna som brukar vara i London. Men smartassen Simon lästa beskrivningen till Emirates och hotellet låg åt andra hållet så efter att vi gått 3-4 km var vi tvungna att vända och börja gå.

Framme i hotellet, helt slut och vi vill bara lägga oss. Det är två timmar kvar till matchstart. Receptionisten säger till oss, när vi visat bokningspappret, att de inte fått in någon bokning och att hon skulle ringa runt. Vi är trötta och väntar.. Till slut visade det sig att hotellägaren var grek, han började prata grekiska med mig så han fixade allt. Vi gick upp, duschade och sedan bytte om för att börja gå mot arenan.

Förstår ni vilken känsla? Jag har sett Olympiacos en gång tidigare och det var mot Real Madrid, CL den 5 december 2005. Man såg greker överallt och det var så underbart. Jag försökte gå och sätta mig med Olympiacos-klacken men jag fick inte av vakterna som var där. Surt... Matchen var bra, vi fick se 4 mål, tyvärr så var tre av dem för fel lag men det gör inget. Att ha sett världens finaste klubb, Olympiacos, det räckte för mig.

Efter matchen gick vi tillbaka till hotellet där vi vilade en stund innan vi gick ut och köpte några sötsaker för att sedan gå tillbaka till rummet och mysa med film och South Park. Det varade inte så länge för vi var helt slut.

Torsdag 4 oktober. Vaknar upp till en solig London. Luften är lite kylig men solen skiner. Väcker mina kompisar för att gå och äta frukost. Jag åt tre toasts och det var nog godaste toasten jag ätit. Osten och köttet var lite för kalla men brödet var fantastiskt!

Efter frukosten duschade vi och sedan checkade ut, vi hade tänkt åka till Westfield London, en jättestor shoppingscenter men hamnade i stället i Oxford Circus, vilket inte var så illa det heller. Vi åt på KFC (världens godaste kyckling!!!!!) och därefter började vi röra oss mot flygplatsen. Det började bli ont om tid och på våra boarding-kort stod det att gaten stänger 15:05. Vi sprang som idioter och när vi kom fram så var klockan 15:58 och kön var 50 meter lång...

Vi hann med och hela den här resan var fantastisk. Huvudsaken var matchen och den var bra, resten kvittar!

Finns ett album på FB med alla bilder från resan, klicka på länken nedan :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.276479445802601.63905.100003216445619&type=1&l=608544e43f


RSS 2.0